Ζάκυνθος 6 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 30 Αυγούστου, 2024 - 05 Σεπτεμβρίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 449€

1η µέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (550 χλµ.)

 

Συγκέντρωση στο γραφείο µας νωρίς το πρωί και αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και περνώντας την καλωδιωτή γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, άφιξη στην Κυλλήνη και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στη Ζάκυνθο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η µέρα : ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΜΠΟΧΑΛΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ – ΛΑΓΑΝΑΣ

 

Πρωινό και αναχώρηση για γνωριμία με την πόλη. Προσκύνηµα στον Ι. Ναό του πολιούχου και προστάτη του νησιού, Αγίου Διονυσίου. Επίσκεψη στην πλατεία της πόλης που δεσπόζει το άγαλµα του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωµού και ο ιστορικός ναός του Αγ. Νικολάου (ενετικό κτίσµα του 1561µ.Χ.). Θα δούµε το βυζαντινό µουσείο και το περίφηµο µαυσωλείο όπου βρίσκονται οι τάφοι των γνωστών Ελλήνων ποιητών, Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο λόφο του Στράνη, όπου έγραψε ο Δ. Σολωµός τον Εθνικό µας Ύµνο και τη Μποχαλη το µπαλκόνι της Ζακύνθου. Αναχώρηση για Λαγανά (περιοχή προστασίας της χελώνας caretta–caretta) µια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού µε πανέµορφη παραλία και εκατοντάδες εµπορικά μαγαζιά, εστιατόρια και καφετερίες. Θα έχουµε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και αναχώρηση για µια βραδινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η µέρα: ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ – ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

 

Πρωινό. Σήµερα θα περιηγηθούμε στο κεντρικό και βόρειο τµήµα του νησιού. Μετά από μία ωραία διαδρομή στην ορεινή Ζάκυνθο, θα επισκεφτούμε την Αναφωνήτρια, το μοναστήρι όπου µόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στον Αγ. Νικόλαο απ’ όπου προαιρετικά µπορούµε να κάνουµε βαρκάδα στις πανέµορφες Γαλάζιες Σπηλιές. Μπάνιο και γεύμα εξ‘ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η µέρα: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Αγία Μαρίνα. Εκεί θα επισκεφτούμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου εκτίθενται σπάνια εκθέματα του ζωικού βασιλείου. Θα δούμε την ιστορική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτήν της εκκλησία Παρθενώνα της Ζακύνθου, καθώς η οροφή της εκκλησίας στηρίζεται σε οκτώ κολώνες ιωνικού ρυθμού, όπως αυτές του Παρθενώνα. Συνεχίζουμε προς Μαχαιράδο, όπου θα δούµε το ναό της Αγ. Μαύρας, οι καµπάνες του οποίου ακούγονται σε όλο το νησί. Επόμενη στάση στην Λίμνη Κερίου που βρίσκεται στην πλαγιά του Ακρωτηρίου Μαραθιά. Από εκεί, μπορούμε να επισκεφτούµε προαιρετικά µε βάρκες την περιοχή που βρίσκονται οι θαλάσσιες χελώνες και το κοντινό νησί, όπου γενούν τα αυγά τους. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βραδάκι, θα κάνουμε μία τελευταία βόλτα στην πόλη της Ζακύνθου. Διανυκτέρευση.

 

5η µέρα : ΖΑΚΥΝΘΟ προαιρετικές εκδρομές

 

Πρωινό και σας προτείνουμε προαιρετική οργανωμένη εκδρομή στην Κεφαλονιά ( Σπηλαια Μελισανης, Δρογκαρατης, Αγία Παρασκευή για μπάνιο και ελεύθερος χρόνος στο Αργοστόλι) ή προαιρετικός γύρος νησιού με καράβι όπου υπάρχουν στάσεις για μπάνιο σε παραλίες της Ζακύνθου οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι. Για όσους δεν συμμετέχουν σε κάποια από τις προαιρετικές θα έχουν μεταφορά στην παραλία Αλικανάς.

 

6η µέρα : ΖΑΚΥΝΘΟ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (550 χλµ.)

 

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο για Κυλλήνη. Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη μας, με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.