Βενετία Καρναβάλι

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 10 Φεβρουαρίου, 2024 - 15 Φεβρουαρίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 435€

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΒΙΖΟ – ΠΑΝΤΟΒΑ MARGHERA
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την Ryanair για το Τρεβίζο. Αναχώρηση για τη Πάντοβα, την αρχαιότερη ίσως πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσής της τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Βλέπουμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της, ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, τη μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία της Ευρώπης, την Prato della Valle (ελλειπτική πλατεία 88000 τ.μ.). Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Tronchetto, απ’ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για τη φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το «ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης» σύμφωνα με τον Ναπολέοντα. Βλέπουμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, την περίφημη γέφυρα των Στεναγμών και καταλήγουμε σ’ ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

3Η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε την ημέρα σας στη Βενετία και να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα κοκτέιλ Μπελίνι (εθνικό ποτό του Βένετο), στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Επίσης, μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στην όμορφη Τεργέστη (έξοδα ατομικά), τα νεοκλασικά κτίρια της οποίας μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ενότητας της Ιταλίας (Piazza Unità D ́Ιtalia), μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, με το Δημαρχείο και τα άλλα εντυπωσιακά κτίρια που την οριοθετούν, την Κρήνη των Τεσσάρων Ηπείρων, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Σαν Τζούστο (San Giusto), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο με τους συντρόφους του και τους παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου (1η Δεκεμβρίου 1797) κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ – GRAND FINALE)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού, Βενετία, μας περιμένει σήμερα μασκαρεμένη. Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στο Grand Finale του καρναβαλιού. Πλήθος διαφορετικών εκδηλώσεων μας χαρίζουν υπέροχες στιγμές. Χαρείτε τη φαντασμαγορικά στολισμένη κεντρική πλατεία, την εύθυμη ατμόσφαιρα και τους υπέροχα μεταμφιεσμένους, που κινούνται στα γραφικά σοκάκια της πόλης.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας.