Πρέβεζα, Καρναβάλι Πρέβεζας & Λευκάδας

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 16 Μαρτίου, 2024 - 19 Μαρτίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 149€

1ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΡΓΑ –ΠΡΕΒΕΖΑ (440 χλμ)                  

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:30. Δια μέσω Γρεβενών -Ιωαννίνων φτάνουμε στην Πάργα όπου θα περπατήσουμε και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλία, στα στενά και τις ανηφοριές της πανέμορφης πόλης. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στην Πρέβεζα. Τακτοποίηση και ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα βρεθούμε στο κέντρο της πόλης όπου γίνεται ένα υπαίθριο καρναβαλίστικο πάρτυ. Στη συνέχεια θα δούμε τη μεγάλη με άρματα παρέλαση του Κομιτάτου. Σημείο αναφοράς, το κέφι, ο ρυθμός και οι απίστευτες μεταμφιέσεις, το πάθος και η αγάπη των καρναβαλιστών που μετέτρεψαν την πόλη στον απόλυτο Ηπειρώτικο καρναβαλίστικο προορισμό. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΡΕΒΕΖΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ(καρναβάλι Λευκάδος) (130χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για Λευκάδα. Θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο, τη δηµοτική Βιβλιοθήκη και το Μουσείο φωνογράφων το οποίο είναι ατοµική συλλογή και περιλαμβάνει ενθυµήµατα της ροµαντικής Λευκάδας. Χρόνος ελεύθερος στους εκδροµείς. Αναχωρούμε για προσκύνημα στην πολιούχο του νησιού Παναγία Φανερωµένη, με σπουδαίο εκκλησιαστικό μουσείο και υπέροχη θέα στην πόλη. Έπειτα θα παρακολουθήσουμε τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων, κατά μήκος της κεντρικής αγοράς της πόλης. Επιστρέφουμε στην Πρέβεζα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (440 χλμ)

Πρωινό. Η ημέρα της επιστροφής μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τη λίμνη Ζηρού, που αποτελεί ένα μνημείο της φύσης, που η ομορφιά του είναι εφάμιλλη λιμνών της κεντρικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Αποτελεί ένα ιδιότυπο πάρκο, που δεν το δημιούργησε ο άνθρωπος, αλλά η ίδια η φύση. Χρόνος για έναν απολαυστικό χαλαρωτικό καφέ. Συνεχίζοντας φτάνουμε στα πανέμορφα Γιάννενα. Χρόνος αρκετός για βόλτα και γεύμα εξ ιδίων και με τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη πόλη μας, κρατώντας ενέχυρο τις πανέμορφες εικόνες που μας αφήνει η  περιπλάνηση μας.