Κέρκυρα 5 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 21 Ιουλίου, 2024 - 26 Ιουλίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 359€

1η ηµέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΝΟΝΙ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ  (360 χλµ.) 

Αναχώρηση από το γραφείο µας νωρίς το πρωί για Ηγουμενίτσα. Δια µέσου Βέροιας, Γρεβενών (στάση για καφέ), Ιωαννίνων, άφιξη στην Ηγουµενίτσα, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Κέρκυρα. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων και αφού γευματίσουμε καθοδόν εξ ιδίων, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ανεβαίνουμε στο Κανόνι από όπου θα έχουµε µια πανοραμική θέα της λιμνοθάλασσας Χαλκιοπούλου και το Πέραµα. Θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Βλαχέρνα και προαιρετικά με τη βαρκούλα θα περάσουμε στο φημισμένο Ποντικονήσι με την εκκλησία του Παντοκράτορα. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκάνιων την πλατεία Σπιανάδα. Διανυκτέρευση.

 

2η ηµέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ περιήγηση πόλης – ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΓΛΥΦΑΔΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Γαστούρι ένα όµορφο χωριό που στην κορυφή του λόφου του, βρίσκεται το Αχίλλειο, το παλάτι που έχτισε το 1890-91 η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ (σε περίπτωση που είναι κλειστό, θα επισκεφτούμε το Μον Ρεπο). Στη συνέχεια θα αφιερώσουμε χρόνο στην πόλη της Κέρκυρας.  Θα επισκεφτούµε το παλιό φρούριο, το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (Σινοιαπωνικό µουσείο), το περίφηµο «Λιστών» και τον καθεδρικό ναό του πολιούχου της πόλης Αγ. Σπυρίδωνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στο Καµπιελο (παλιά πόλη) και τα παραδοσιακά καντούνια. Αναχώρηση για τη γραφική παραλία της Γλυφάδας µε ελεύθερο χρόνο για µπάνιο και γεύµα εξ ιδίων. Διανυκτέρευση.

3η ηµέρα: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΣΙΔΑΡΙ (CANAL D’ AMOUR) –  ΚΑΣΣΙΟΠΗ 

Πρωινό και αναχώρηση για το ωραιότερο κοµµάτι της Κέρκυρας την Παλαιοκαστρίτσα. Κατά τη διαδροµή περνάµε από περιοχές πνιγµένες στο πράσινο για να φτάσουµε στο καλύτερο και πιο τουριστικό σηµείο της Κέρκυρας µε γραφικούς όρµους και απότοµους βράχους. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, και συνεχίζοντας το πλούσιο πρόγραμμα μας κατευθυνόμαστε προς το βόρειο τμήμα του νησιού, και φθάνουμε στο τουριστικότατο Σιδάρι, που φιλοξενεί το ξακουστό «κανάλι του έρωτα». Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Συνεχίζοντας και πάλι τη διαδρομή μας και περνώντας από τα πολύ όμορφα μεγάλα τουριστικά θέρετρα της βόρειας Κέρκυρας – Αχάραβη, Ρόδα, Κασσιόπη, Νησάκι, Μπαρμπάτι – επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΠΑΞΟΙ (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική εκδροµή στους Παξούς. Νησάκια με  σπάνια και άγρια ομορφιά με τα καταγάλανα νερά, τους επιβλητικούς βράχους και τις σπηλιές (όσοι δεν συμμετέχουν θα επισκεφθούν με το λεωφορείο μια παραλία του νησιού).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ επίσκεψη στην πόλη.  Διανυκτέρευση.

5η ηµέρα: ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ – ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ – ΛΕΥΚΙΜΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

(390 χλµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τη νότια πλευρά του νησιού με προορισμό το λιμάνι της Λευκίμης. Στη διαδρομή θα γνωρίσουμε τις τουριστικές περιοχές Μπενίτσες και Μωραϊτικα. Στη συνέχεια επιβίβαση στο F/B για Ηγουµενίτσα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις , επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη.