Κεφαλονιά 5 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 17 Ιουλίου, 2024 - 22 Ιουλίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 319€

1η µέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΣΑΜΗ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (450 χλµ.)

 

Συγκέντρωση στο γραφείο µας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Δια µέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού άφιξη στο λιμάνι του Αστακού και επιβίβαση στο φέρρυ µπόουτ για να καταλήξουμε στην Σάμη, τη μεγαλύτερη κωμόπολη της Ανατολικής Κεφαλονιάς. Κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η µέρα: ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΓΑΡΑΤΗΣ – ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟ

 

ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Η σηµερινή µας µέρα θα µας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας µια πανέµορφη διαδροµή µέσα από τον ΄Αινο το βουνό µε την πλούσια µαύρη Πεύκη φτάνουµε στο µοναστήρι του Αγίου Γερασίµου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο µοναστήρι σε ασηµένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δηµιουργία του. Η αίθουσα στολισµένη µε σταλακτίτες και σταλαγµίτες έχει θαυµάσια ακουστική και είναι διαµορφωµένη µε ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όµως του νησιού συνεχίζονται. Επόµενος σταθµός µας το βαραθρώδες λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήµιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ηµέρα µας φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

 

3η µέρα: ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ – ΛΑΣΣΗ – ΓΥΡΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΙΔΟΥΣΑ – ΠΛΑΤΥΣ – ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

 

Πρωινό και αναχώρηση. Περνάμε από τις Καταβόθρες (ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο) και τον Φάρο των Αγίων Θεοδώρων. Διασχίζουμε την τουριστική περιοχή της Λάσσης και την περιοχή της Λειβαθούς, περνάμε από τα πανέμορφα χωριά Σβωρονάτα, Κουρκουμελάτα, Καλλιγάτα, Ντομάτα, Μεταξάτα και καταλήγουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς, στα Περατάτα. Εκεί θα προσκυνήσουμε το πέλμα του Αποστόλου Ανδρέα και θα επισκεφτούμε το Εκκλησιαστικό Μουσείο, και αφού πρώτα περάσουμε πάνω από το ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, καταλήγουμε στο χωριό Μαρκόπουλο. Εκεί θα επισκεφθούμε την Παναγία Φιδούσα, από τους πιο διάσημους ναούς του νησιού. Από τις 6 εώς τις 16 Αυγούστου εμφανίζονται μικρά φιδάκια όπου σύμφωνα με το θρύλο είναι οι καλόγριες της Μονής που μεταμορφώθηκαν σε φιδάκια για να προστατευτούν από τους πειρατές. Τελευταίος προορισμός μας μια από τις ομορφότερες οργανωμένες παραλίες, η παραλία Πλατύς – Μακρύς γιαλός. Χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια βόλτα με το καράβι στο Ληξούρι. Διανυκτέρευση.

 

4η µέρα: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ ( Προαιρετική εκδρομή )

 

Πρωινό. Αναχώρηση για Σάμη όπου μαζί με το πούλμαν θα επιβιβαστούμε στο F/B για την Ιθάκη. Θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της, το πανέμορφο Βαθύ, το χωριό Σταυρός με την μοναδική προτομή του Οδυσσέα στο νησί, το Κιόνι και τις Φρίκες (γεύμα και μπάνιο). Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

5η µέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(480 χλµ.)

 

Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού. Αφού κάνουμε μία στάση για φωτογραφίες από ψηλά, της όμορφης παραλίας του Μύρτου και του γραφικού χωριού Άσσος, θα καταλήξουμε στο γνωστό Φισκάρδο, το γραφικό χωριό και λιμάνι όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα. Αναχώρηση για την Βασιλική Λευκάδος. Άφιξη στο νησί της Λευκάδας και χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.