Καλαμπάκα-Μετέωρα / Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνια

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 24 Δεκεμβρίου, 2023 - 27 Δεκεμβρίου, 2023

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 169€

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΥΛΗ – ΕΛΑΤΗ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (330χλμ.) 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Πρώτη µας στάση στο περίφημο μονότοξο πέτρινο γεφύρι που έχει κτιστεί το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πύλη Τρικάλων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προς την Ελάτη, γραφικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος προορισμός μας η όμορφη πόλη της Καλαμπάκας, χτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ -ΤΡΙΚΑΛΑ (50χλµ.) 

Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα, για να θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους Βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας και μανιταριών. Νωρίς το µεσηµέρι αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Ελεύθερος χρόνος σε µια από τις πιο όµορφες πόλης της Ελλάδας. Το κάστρο, το τζαµί, ο πεζόδροµος µε τις καφετέριες, η περιοχή µε τις ταβέρνες και ο Λιθέος ποταµός θα µας εντυπωσιάσουν. Το απόγευµα θα επισκεφτούµε τον περίφηµο ΄΄Μύλο των Ξωτικών΄΄. Εδώ ξεκινάει το παραµύθι, µιας και η επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα Xριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας, θα µας κάνει όλους παιδιά και θα µας ενθουσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (320χλμ.) 

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Πλαστήρα (Ταυρωπού), όπου το τοπίο σαγηνεύει µε τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια. Διέλευση από τα γραφικά χωριά της περιοχής, άφιξη στο φράγμα του Πλαστήρα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στις όχθες της μαγευτικής λίμνης. Στη συνέχεια, στάση στην όμορφη Καρδίτσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στους πεζόδρομους της και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν.