Γιάννενα – Ζαγοροχώρια / Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 27 Δεκεμβρίου, 2023 - 30 Δεκεμβρίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 149€

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΡΑΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ (περιήγηση πόλης)  (270 χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πρώτη στάση στο Πέραμα όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο σπήλαιο και συνεχίζουμε για το Μπιζάνι όπου βρίσκεται το μοναδικό μουσείο του Βρέλλη, με τα κέρινα ομοιώματα. Άφιξη στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε ( προαιρετικά ) με καραβάκι στη λίμνη Παμβώτιδα, το νησάκι της  Κυρά – Φροσύνης. Έναν παραδοσιακό οικισμό έκτασης 350 στρεμμάτων, χτισμένο με πέτρα, με γραφικά δρομάκια, μαγαζάκια με δείγματα λαϊκής τέχνης, καφενεία με παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά. Θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Παντελεήμονος στα κελιά του οποίου σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά, όταν αυτός προσπάθησε να διασωθεί από την πολιορκία του Χουρσίτ Πασά. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ZAΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – AΡΙΣΤΗ –  ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ –  ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ –  ΓΙΑΝΝΕΝΑ( 130 χλμ. )

Πρωινό και αναχώρηση για τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Αρίστη, το πρώτο Ζαγοροχώρι με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια και τη γραφική πλατεία με τον πλάτανο. Στο Μονοδένδρι θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής χτισμένο στη χαράδρα του Βίκου. Συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο, το μεγαλύτερο από τα 44 χωριά του Ζαγορίου, βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της βόρειας Πίνδου. Επιστροφή στα Γιάννενα. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ –ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ– ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (385χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα με το φημισμένο γεφύρι της. Χρόνος για να γνωρίσουμε την ιστορική πόλη. Αναχώρηση  για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το ομώνυμο χωριό στα σύνορα με την  Αλβανία. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας.