Πάσχα Τζουμέρκα 4 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 03 Μαΐου, 2024 - 07 Μαΐου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 199€

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΖΑΛΟΓΓΟ – ΑΡΤΑ (400χλµ.) 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Φτάνουμε στη Γλυκή. Εκεί θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα, του ποταμού που είναι συνυφασμένος από την αρχαιότητα με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Συνεχίζουμε την πορεία μας για το Ζάλογγο, τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου. Στο δρόμο μας για την Άρτα, θα σταματήσουμε στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΡΟΔΑΥΓΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ – ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ – ΑΡΤΑ (170χλµ.) 

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη Ροδαυγή, με την περίφημη πλακοσκέπαστη εκκλησία της Αγ. Παρασκευής και το πέτρινο κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το χωριό Καταρράκτης. Έπειτα θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου. Συνεχίζουμε για τους Καλαρρύτες, τον ορεινό οικισμό που αποτελεί το διαμάντι που λάμπει στα Τζουμέρκα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων και είναι πατρίδα ξακουστών αργυροχρυσοχόων. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εξ ιδίων. Επιστροφή στην Άρτα. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΠΕΤΑ – ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ – ΑΡΤΑ (120χλμ)

Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ορεινής Άρτας. Πρώτη στάση μας στο Πέτα, που έγινε η ιστορική μάχη το 1822. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, πάνω σε λόφο κατάφυτο από ελιές και εσπεριδοειδή. Ανηφορίζοντας θα συναντήσουμε το Βουργαρέλι, με τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχόντω» και «Κρυστάλλω» με τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι-στοιχείο της ταυτότητας του χωριού. Θα επισκεφτούμε και την κόκκινη εκκλησία γνωστή και ως Παναγία Βελλάς και τη Μονή Αγ. Γεωργίου του 1974. Επιστροφή στην Άρτα για το Πασχαλινό γεύμα μας. Ξεκούραση και το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη της Άρτας, με το κάστρο και τις Βυζαντινές εκκλησίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Παναγίας της Παρηγορίτισσας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ – ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ –  ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΣΥΡΡΑΚΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(400χλμ.)

Πρωινό και αναχωρούμε για την Πλάκα, όπου θα δούμε το αναστηλωμένο πλέον ιστορικό πέτρινο µονότοξο γεφύρι της. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τα Άγναντα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Τζουμέρκων και λίγα χιλιόμετρα βορειότερα θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Ανεµότρυπα, µε τα τρία επίπεδα και τον θάλαµο της Κόκκινης λίµνης. Επόμενη στάση μας στα Πράμαντα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Συρράκο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.