Ιερά πόλη του Μεσολογγίου 3 & 4 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 04 Μαΐου, 2024 - 07 Μαΐου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 135€

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΡΤΑ – ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ –  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (480χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Άφιξη στην Άρτα, όπου θα δούμε το περίφημο γιοφύρι της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το νησάκι Κορωνησία, μέσα στον Αμβρακικό. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το νησάκι των 167 κατοίκων και φαγητό εξ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας η Αμφιλοχία, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ στην όμορφη παραλία της. Θα καταλήξουμε στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓ. ΛΑΥΡΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  (240χλμ.) 

Πρωινό και αναχώρηση για Καλάβρυτα, (προαιρετικά μπορούμε να πάρουμε τον οδοντωτό και να διασχίσουμε την πανέμορφη κοιλάδα του Βουραικού). Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη Μόνη της Αγίας Λαύρας όπου τον Μάρτιο του `21 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο του αγώνα. Θα έχουμε χρόνο για γεύμα εξ ίδιων και στην επιστροφή προς το Μεσολόγγι θα σταματήσουμε στο Μέγα Σπήλαιο, κολλημένο πάνω σε βράχο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της λειτουργίας της Ανάστασης και δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ  – ΘΕΡΜΟ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  (160χλμ.) 

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη του Μεσολογγίου. Θα επισκεφτούμε  το σπίτι του Γρηγορίου Παλαμά. Επόμενη στάση στον κήπο των Ηρώων, το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και τις περίφημες λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου. Συνεχίζουμε για τη νερένια πόλη, τη Βενετία της Ελλάδας, το Αιτωλικό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε το εκκλησάκι της Παναγίας της Ελεούσας, που αποτελεί κόσμημα για την Αιτωλοακαρνανία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Παντάνασσα, όπου θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας. Συνεχίζουμε για το Θέρμο. Πανέμορφο οροπέδιο, γενέτειρα του Κοσμά του Αιτωλού. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη Ναύπακτο, με το βενετσιάνικο λιμανάκι και το καλοδιατηρημένο κάστρο της. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στη γραφική πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΒΟΝΙΤΣΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (515χλμ.)   

Πρωινό και αναχωρούμε για τη Βόνιτσα, το βενετσιάνικο μπαλκόνι στον Αμβρακικό. Συνεχίζουμε για την πόλη της Πρέβεζας όπου  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Αναχώρηση για τις πηγές του Αχέροντα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εξ ιδίων, στη Γλυκή, στις όχθες του ποταμού. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα Γιάννενα. Αναχώρηση και µε τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : στο 3ημερο πρόγραμμα παραλείπεται η 2η μέρα