Πάσχα Ορεινή Κορινθία 4 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 03 Μαΐου, 2024 - 07 Μαΐου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 219€

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (580χλμ.)  

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Άφιξη στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την Κόρινθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ – ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (185χλμ.)

Πρωινό και ανεβαίνοντας το βουνό Ζήρεια φθάνουμε στα Τρίκαλα (τρεις συνοικίες ) και έπειτα στο Φενεό και στη λίμνη της Δόξας. Τοπίο καταπληκτικό, η αλλιώς “Κορινθιακή Ελβετία”. Ξεκινάμε με τη Στυμφαλία, την αρχόντισσα της περιοχής. Κατόπιν, θα γευματίσουμε τις παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές στην Καστανιά. Στην επιστροφή μας θα δούμε το χωριό Κάλιανοι, που αποτελεί πραγματικό στολίδι της φύσης. Η ανθρώπινη παρουσία βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΔΗΛΑ – ΛΕΒΙΔΙ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (200χλμ.) 

Πρωινό και αναχωρούμε για την Παναγιά Κανδήλα, η οποία είναι σφηνωμένη μέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου. Συνεχίζουμε για το Λεβίδι, κωμόπολη της Αρκαδίας, χτισμένη στις ανατολικές πλευρές του Μαίναλου σε υψόμετρο 850μ. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στο γραφικό χωριό και να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στους κεντρικούς πεζόδρομους της Κορίνθου για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (635χλμ.)

Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη μας στο βράχο της Ακροκορίνθου σε ύψος 575μ. Η θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εκπληκτική. Το κοσμοπολίτικο Λουτράκι θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Εκεί θα περπατήσουμε στην παραλία και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για την Χαλκίδα, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.