Πάσχα Γιάννενα – Ζαγοροχώρια

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 03 Μαΐου, 2024 - 07 Μαΐου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 219€

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ  –  ΓΙΑΝΝΕΝΑ (370 χλμ.)  

Συγκέντρωση στα γραφεία µας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Πρώτη μας στάση στο Μονοδένδρι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, που είναι χτισμένο στη χαράδρα του Βίκου. Εκεί η μαγευτική θέα που απλώνεται σε όλο το φαράγγι, θα μας κάνει να νιώσουμε ότι στεκόμαστε στην άκρη του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα και το μεγαλύτερο από τα 44 χωριά του Ζαγορίου, βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου της βόρειας Πίνδου. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πετρόχτιστων αρχοντικών του σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του βουνίσιου τοπίου του, το κάνουν ένα κόσμημα για τα Ζαγοροχώρια.  Στη συνέχεια άφιξη στην πόλη των Ιωαννίνων και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο  ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΠΑΡΓΑ  – ΣΥΒΟΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ (230 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Γλυκή, το ιστορικό χωριό στις όχθες του Αχέροντα ποταμού. Εκεί θεωρείται ότι βρίσκονται οι πηγές του Αχέροντα, του ποταμού που είναι συνυφασμένος από την αρχαιότητα με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πάργα, τη γραφική κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νομού Πρέβεζας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και απλώνεται έως τα παράλια του Ιονίου Πελάγους. Θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια και να απολαύσουμε τον καφέ ή το φαγητό μας. Επόμενη στάση τα όμορφα Σύβοτα, τα φιόρδ της Ελλάδας. Επιστροφή στα Γιάννενα. Ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της Λειτουργίας της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ (100 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκεφτούμε, προαιρετικά, με καραβάκι, το νησάκι της Κυρά-Φροσύνης, στη λίμνη Παμβώτιδα. Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό έκτασης 350 στρεμμάτων, χτισμένο με πέτρα, με γραφικά δρομάκια, μαγαζάκια με δείγματα λαϊκής τέχνης και καφενεία με παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά. Θα επισκεφτούμε τη Μονή Αγίου Παντελεήμονος, στα κελιά του οποίου σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά, όταν αυτός προσπάθησε να διασωθεί από την πολιορκία του Χουρσίτ Πασά. Στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη των Ιωαννίνων για το  Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μέτσοβο. Χτισμένο αμφιθεατρικά στις κατάφυτες πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Τα καταπράσινα έλατα, τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι παραδοσιακές στέρνες συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που δίνει την εντύπωση ενός «ζωντανού» πίνακα ζωγραφικής. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και αγορές των περίφημων ειδών λαϊκής τέχνης. Eπιστροφή στα Γιάννενα, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (370 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το Πολεμικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα με το φημισμένο γεφύρι της. Χρόνος για να γνωρίσουμε την ιστορική πόλη. Αναχώρηση για τη Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το ομώνυμο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία. Το όνομα της μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες, σκέπαζαν παλιά το καθολικό της. Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας.