Πάσχα Ναύπλιο Ύδρα – Σπέτσες 4 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 03 Μαΐου, 2024 - 07 Μαΐου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 219€

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ (660 χλμ.) 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν και περνώντας από τον Ισθμό της Κορίνθου καταλήγουμε στην Επίδαυρο, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό μουσείο και το ξακουστό παγκοσμίως αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (330 π.Χ.). Άφιξη στο Τολό, βόλτα στην παραλία της πόλης και καταλήγουμε στο Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΤΟΛΟ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ 

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε, προαιρετικά, µε τοπικό καράβι τα δύο πανέμορφα νησιά, Ύδρα και Σπέτσες. Άφιξη στην Ύδρα όπου θα περιπλανηθούμε στα πέτρινα καλντερίμια και θα θαυμάσουμε τα τρίπατα αρχοντικά των καπεταναίων της επανάστασης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις Σπέτσες. Άφιξη και μπορούμε να επισκεφθούμε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το λιμάνι και στη συνέχεια θα δούμε στην πλατεία Ποσειδωνίου, το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού, χτισμένο το 1897 και το άγαλμα της Μπουμπουλίνας να ατενίζει το πέλαγος. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο µας στο Ναύπλιο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης του Κυρίου και στη συνέχεια µας περιμένει το Αναστάσιμο δείπνο µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα  ΝΑΥΠΛΙΟ (25χλμ.)

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Εδώ, θα θαυμάσουμε το Μπούρτζι, σήμα-κατατεθέν της πόλης. Έπειτα θα επισκεφθούμε το κάστρο του Παλαμηδίου με την πανοραμική θέα. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση στη γραφική πόλη του Ναυπλίου και στην Παλιά Πόλη (Ανάπλι) με τη σαγηνευτική γοητεία των πλακόστρωτων στενών. Θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στην μεγάλη πλατεία Συντάγματος. Το μεσημέρι µας περιμένει ένα πλούσιο Πασχαλινό γεύμα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (650λµ.)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες. Συνεχίζουμε την πορεία μας και αφού διασχίσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου, θα μεταβούμε στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι. Στη διάσημη λουτρόπολη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και μετά τις ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.