Κέρκυρα 4 ημέρες

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 15 Μαρτίου, 2024 - 19 Μαρτίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 209€

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ(330χλμ)

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Ηγουμενίτσα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Μετά την άφιξη μας θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές του ιστορικού κέντρου της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ – ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ – ΕΝΕΤΙΚΟ ΠΗΓΑΔΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Γαστούρι όπου θα ξεναγηθούμε σε μία από τις σημαντικότερες βασιλικές επαύλεις το Αχίλλειο. Ανοίγουν για το κοινό οι εξωτερικοί-ανοιχτοί χώροι του Αχίλλειου Μουσείου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν τα αποκατεστημένα μαρμάρινα αγάλματα των κήπων. Χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστή ως Σίσσυ. Συνεχίζουμε για το ιστορικό κέντρο της πόλης. Περνώντας από τα όμορφα καντούνια βλέπουμε την εβραϊκή συναγωγή, το φημισμένο ενετικό πηγάδι στην πλατεία κρεμαστής περιτριγυρισμένο από γραφικά ενετικά κτίσματα που η ομορφιά τους διατηρείται ακόμα και σήμερα. Η ξενάγηση μας καταλήγει στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα η ιστορία του ναού και ο βίος του Αγίου εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ 

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας και το μοναστήρι της Παναγίας. Το πρώτο κτίσμα δημιουργήθηκε το 1228 ενώ την τελική του μορφή με διάφορες προσθήκες όπως η βόρεια είσοδος την πήρε το 1722. Δίπλα στην μονή θα δούμε ένα μικρό μουσείο με παλαιά θρησκευτικά κειμήλια και αλλά διαφορετικού ενδιαφέροντος εκθέματα όπως οστά φάλαινας. Στην περιοχή επίσης δεσπόζει και ένα παλαιού τύπου ρώσικο κανόνι με το οικόσημο των Ρομανώφ που θυμίζει την παρουσία των Ρώσων το 1799. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη ώστε να απολαύσουμε την καρναβαλιστική παρέλαση με τις βενετσιάνικες στολές. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑΝΟΝΙ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (360χλμ)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για την περιοχή Κανόνι όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας βλέποντας την μαγική θέα με το Ποντικονήσι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μεταφορά στα Ιωάννινα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και άφιξη το βράδυ.