2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞ. ΟΑΕΕ) 12-6-2021

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 12 Ιουνίου, 2021 - 13 Ιουνίου, 2021

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 70€

2 Ήμερη εκδρομή στην Θράκη

Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ  

Αναχώρηση: 12/06/2021                           Επιστροφή: 13/06/2021

1η ημέρα:

Συγκέντρωση στο γραφείο μας ΩΡΑ 07:00 και αναχώρηση. Πρώτη στάση μιας ώρας στην πλατεία Κομοτηνής για καφέ, στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την γυναίκεια  Ιερά Μονή Κοίμηση Θεοτόκου. H Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Μάκρης βρίσκεται στην Θράκη, στην παραλία της Μάκρης σε απόσταση 16 χλμ. δυτικά από την Αλεξανδρούπολη. Επόμενη στάση θα είναι στης Φέρες οπού θα επισκεφτούμε την Μονή Παναγία Κοσμοσώτειρα, είναι μια από τις ιστορικότερες Μονές της Ελλάδος και το σημείο αναφοράς των θρακικών Χριστιανών ανά τον κόσμο. Η Θεοτόκος η Κοσμοσώτειρα είναι μοναστήρι που ιδρύθηκε από τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό το 1151, με βάση τα σχεδία της Αγ. Σοφίας  στην τοποθεσία Βήρα (πρόκειται για τις σημερινές Φέρες νομού του Έβρου), κοντά στο δέλτα του Έβρου.

Κάθε 15 Αύγουστου που γιορτάζει τα μοναστήρι συρρέει πλήθος κόσμου. Συνεχίζουμε για Ορεστιάδα άφιξη στη πόλη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ξεκούραση .

Το απόγευμα βόλτα μέχρι το χωριό Καστανιές οπού βρίσκονται και τα σύνορα Ελλάδας Τουρκιάς από την πλευρά της Αδριανούπολης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα τις περιοχής εάν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα λόγο του υγειονομικών μέτρων λόγο covid-19. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αρχίζει το  ταξίδι τις επιστροφής με πρώτη στάση στο Διδυμότειχο.

Επόμενος σταθμός στο Σουφλί στάση για ψώνια στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου οπού θα βρείτε τα φημισμένα προϊόντα,  λουκάνικα και καβουρμά καθώς και τη μοναδικά μεταξωτά του Σουφλίου. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την γυναικεία Μονή Κορνοφωλιάς της Παναγίας  που τιμά την μνήμη της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχεία στο ταξίδι μας. Επόμενη στάση Αλεξανδρούπολη για φαγητό και το απόγευμα καφέ στη πλατεία της Ξάνθης για να αγοράσετε τις περίφημες Καριόκες της Ξάνθης το βραδυ επιστροφή στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο: 70€