ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2 ΗΜΕΡΕΣ 29-30/6/2019

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 29 Ιούνιος, 2019 - 30 Ιούνιος, 2019

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 105€

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

29 – 30 Ιουνίου 2019

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ –  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήποστις 08:00. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Αλεξανδρούπολη, πρωτεύουσα του νομού Έβρου, σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδα. Προαιρετικό γεύμα.  Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής στις 16:00 για την πανέμορφη Σαμοθράκη. Νησί των Μεγάλων Θεών, με φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Άφιξη στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Χώρα, ένα παραδοσιακό οικισμό με ξεχωριστό χρώμα, χτισμένο αμφιθεατρικά του όρους Σάος. Την εικόνα της Χώρας συνθέτουν τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι πλατείες και τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές. Στη συνέχεια θα πάμε για δείπνο σε κοντινή ταβέρνα να δοκιμάσουμε το πεντανόστημο, τοπικό κατσικάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε το χωρίο  Θέρμα .Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) απαντώνται οι εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την εποχή ακόμα της Βυζαντινής περιόδου. Στην συνεχεια θα επισκεφτυμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης  όπου βρίσκεται στον οικισμό Παλαιόπολη, σε απόσταση 6-7 χλμ από την Καμαριώτισσα, στη βόρεια πλευρά της Σαμοθράκης, σε απόσταση 250 μέτρων από τη θάλασσα και σε αυτό εκτίθενται ευρήματα από την αρχαία πόλη που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων του μουσείου προέρχονται από το παρακείμενο Ιερό των Μεγάλων Θεών, το σύμπλεγμα στον οποίο βρέθηκε και το ιδιαίτερα γνωστό γλυπτό της Νίκης της Σαμοθράκης. Στάση για γευμα εξ ιδιων.  Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο στις 18:00 για την Αλεξανδρούπολη. Και με τις ενδιάμεσες στάσεις Επιστροφή στην Καβάλα.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: Αiolos Hotel 3*/Niki Beach Hotel 105€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.
  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Αiolos Hotel 3*/Niki Beach Hotelμε πρωινό.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνεται: ο φόρος διαμονής, 1,5€ ανα διανυκτέρευση, είσοδοι μουσείων και ό,τι αναφέρεται το πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.