ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 16/7/23 9 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 16 Ιουλίου, 2023 - 25 Ιουλίου, 2023

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 685€

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΜΠΑΦΡΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ -ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ – ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΦΑΡΑΣΑ – ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΥΣΑ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16/07/2023 & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 25/07/2023                             9 ΗΜΕΡΕΣ                                          

Κυριακή 16 Ιουλίου στις 21:30: Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 21:30. Άφιξη στα σύνορα όπου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και θα ακολουθήσει στάση στα αφορολόγητα καταστήματα για αγορές. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσω Κεσσάνης, Μαλγάρων  και φθάνουμε στην Ραιδεστό. Στάση μισής ώρας  για καφέ.

1η Ημέρα: Δευτέρα 17 Ιουλίου Κωνσταντινούπολη

Το πρωί άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό ναό της Ζωοδόχου πηγής (Μπαλουκλή) με το αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό Ναό του αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και θα προσκυνήσουμε κομμάτι από την κολόνα του μαρτυρίου του Ιησού Χριστού. Επίσης θα δούμε την Παναγία των Βλαχερνών, όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην Μεγάλη εκκλησία την Αγία Σοφία, το ιερό μνημείο της Χριστιανοσύνης. Ακόμη θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Χώρας (Καριέ Τσαμί) με τα καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά, την σκεπαστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) και ότι άλλο μας επιτρέπει ο χρόνος. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Τρίτη 18 Ιουλίου: Κωνσταντινούπολη – Σαμψούντα

Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για τις πόλεις του Πόντου και περνάμε έξω από την Μερζιφούντα (Merzifon), με το περίφημο Αμερικάνικο  κολλέγιο «Ανατόλια» (1886-1923) το οποίο μετά την Ανταλλαγή συνεχίζει να λειτουργεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Στάση στην Αμάσεια, πόλη που είναι η πατρίδα του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα. Χτισμένη στις όχθες του «Ίριδα ποταμού» , με τους λαξευτούς τάφους των Μιθριδατών. Συνεχίζοντας  δια μέσου των μαρτυρικών πόλεων Χάβζας (Havza) και Καβάκ (Kavak) φθάνουμε στην γραφική Σαμψούντα. Άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Τεράρτη 19 Ιουλίου: Σαμψούντα –Μπάφρα – Ορντού  – Κερασούντα – Τραπεζούντα

Πρωινό και κατευθυνόμαστε δυτικά προς την Μπάφρα στα πυκνά δάση της οποίας διαδραματίστηκαν στα 1915-1918 σκληρές μάχες ανταρτών κατά της Τουρκικής χωροφυλακής. Περιήγηση στην πόλη και επιστρέφουμε στην Σαμψούντα. Ακολουθεί ξενάγηση με το λεωφορείο και αναχωρούμε Ανατολικά προς την Τραπεζούντα. Έχοντας αριστερά μας την Μαύρη θάλασσα (KARADENIZ) θα περάσουμε από την Οινόη, την Φάτσα και θα γευματίσουμε στα Κοτύωρα (ORDU) κοντά στην Μαύρη θάλασσα. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Νικολάου στην Κερασούντα και περνώντας από την Τρίπολη, φθάνουμε το βράδυ στον τελευταίο μας σταθμό την Τραπεζούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Πέμπτη 20 Ιουλίου: Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελας,  όπου υπήρξε μεγάλο θρησκευτικό και εθνικό κέντρο στον Πόντο με ανεκτίμητη προσφορά. Ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και διατηρήθηκε μέχρι το 1922. Στην διαδρομή προς το Μοναστήρι θα συναντήσουμε τον ποταμό Πυξίτη  (τη Παναΐας το ποτάμ), την πόλη Ματσούκα (MACKA) και πυκνή βλάστηση. Επιστρέφοντας στην Τραπεζούντα θα επισκεφθούμε τον Ναό της Αγίας Σοφίας, τον Ναό του Αγίου Ευγενίου, το αρχοντικό του Καπαγιαννίδη και  ότι άλλο μας επιτρέπει ο χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Παρασκευή 21 Ιουλίου: Σεβάστεια

Πρωινό και αναχώρηση για Σεβάστεια. Στάση στην Αργυρούπολη (GUMUSCHANE. Συνεχίζοντας και περνώντας από Νικόπολη, όπου θα γίνει στάση, άφιξη στην Σεβάστεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Σάββατο 22 Ιουλίου: Προκόπι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε για την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Πρώτη στάση Ουργκούπ. (Προκόπιον), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Άγιο Ιωάννη των Ρώσσο, το αρχοντικό και τους στάβλους που έμενε. Η πρωτεύουσα είναι γνωστή σε εμάς ως πόλη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου Καππαδόκη Επισκόπου Καισαρείας. Η σημερινή πόλη έχει να επιδείξει αρκετά μνημεία κατάλοιπα του Βυζαντίου. Μετά θα μεταβούμε 7 χιλ. νότια της Καισαρείας για να επισκεφθούμε το χωριό (Ταλάς) όπου ήταν η πατρίδα του Αγίου Σάββα  Ηγιασμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Κυριάκη 23 Ιουλίου: Άβανο-Σινασό-Φάρασα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα αρχίσουμε το οδοιπορικό μας στην ηφαιστιογενή περιοχή όπου εργάσθηκε η φύση αιώνες για να δημιουργήσει του κώνους τα φαράγγια και τις κοιλάδες που συνθέτουν το καταπληκτικό τοπίο. Συνεχίζουμε για την Άβανο την πόλη με τα πήλινα  και ωραία χειροποίητα χαλιά που την διασχίζει ο ποταμός Άλυς. Στην συνέχεια πάμε στην Σινασό μια πόλη που είχε άλλοτε 5000 κατοίκους όλους Έλληνες. Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά των Ελλήνων καθώς και τις εκκλησίες Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε τα Φάρασα όπου οι Φαρισώτες θα δουν τα μέρη όπου ζούσαν οι πρόγονοι τους, και ότι άλλο μας επιτρέπει ο χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Δευτέρα 24 Ιουλίου: Προύσα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για Προύσα με ενδιάμεσους σταθμούς στην Άγκυρα-Εσκι Σεχίρ -Νίκαια  της  Βιθυνίας άφιξη στην Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: Τρίτη 25 Ιουλίου: Προύσα-Καλλίπολη-Σύνορα-Δράμα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ακολουθεί ξενάγηση στην Προύσα. Το πρωινό θα διατεθεί για την επίσκεψη στη σκεπαστή αγορά της πόλης. Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Μετά την Λάμψακο Πατρίδα του Αγίου Τρύφωνα, και  θα επιβιβαστούμε στο Φέρρυ-μποτ για την Καλλίπολη όπου και θα γευματίσουμε. Αναχώρηση και άφιξη στα σύνορα. Μετά τους σχετικούς ελέγχους θα επιστρέψουμε στη Δράμα απ ‘όπου ξεκινήσαμε το μακρινό μας ταξίδι στον αξέχαστο Πόντο των πατέρων μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής ανά επιβάτη :     685 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 200€

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

 • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως.
 • 1 διανυκτέρευση στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
 • 1 διανυκτέρευση στην Σαμψούντα hotel Amissos 3* με ημιδιατροφή.
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Τραπεζούντα hotel Usta 4* με ημιδιατροφή.
 • 1 διανυκτέρευση στην Σεβάστεια Buyuk hotel 4* με ημιδιατροφή.
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία hotel Suhan ή κάτι παρόμοιο 4* με ημιδιατροφή.
 • 1 διανυκτέρευση στην Προύσα hotel Tiara 4* με ημιδιατροφή.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με επίσημο ξεναγό.
 • Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

 • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η κατά βούληση.

 *Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

*Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Αμβρόσιος.