ΜΥΤΙΛΗΝΗ 13-16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 17-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 13 Ιούλιος, 2019 - 16 Ιούλιος, 2019

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 195 €, παιδί έως 12 ετών 135 €

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

13 – 16 Ιουλίου και 17 – 20 Αυγούστου

5 ημέρες / 3 νύχτες

1η ημέρα Σάββατο: Απόπλους για Μυτιλήνη

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Καβάλας στις 07:00 για επιβίβαση στο πλοίο και στις 08:00 απόπλους για τη Μυτιλήνη. Άφιξη στις 19:30 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Κυριακή: Μυτιλήνη(Αγ. Ραφαήλ – Πέτρα – Μόλυβος)

Πρωινό και αναχώρηση για την καταπράσινη περιοχή Καρυές, για προσκύνημα στο γυναικείο θαυματουργό μοναστήρι του Αγί­ου Ραφαήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1963. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για το Μανταμάδο και την Ι.Μ. Ταξιαρχών, προστάτη του νησιού. Στάση και ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα όπου μεταξύ άλλων υπάρχει η ανάγλυφη εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από αίμα μοναχών και πηλό. Συνεχίζουμε για την Πέτρα, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι με έντονη τουριστική κίνηση όπου θα ανεβούμε 114 λαξεμένα σκαλοπάτια επάνω στο βράχο που είναι κτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας. Ακόμη θα επισκεφθούμε το Μόλυβο με το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο που έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέος οικισμός. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και για να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δευτέρα: Μυτιλήνη (Αγιάσο – Πλωμάρι)

Πρωινό και αναχώρηση για την Αγιάσο , γραφική κωμόπολη του νησιού χτισμένη στη ρίζα του όρους Όλυμπος, θρησκευτικό κέντρο και κέντρο λαϊκής ξυλογλυπτικής και αγγειοπλαστικής τέχνης του νησιού. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας (1170), με την Παναγία Βρεφοκρατούσα του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα. Παραμονή για προσκύνημα και ελεύθερος χρόνος. Θα επισκεφθούμε επίσης το Πλωμάρι και περνώντας από Πέραμα και τον Κόλπο του γέροντος επιστρέφουμε στην πόλη της Μυτιλήνης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στη γραφική προκυμαία της Μυτιλήνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

4η & 5η ημέρα Τρίτη & Τετάρτη: Μυτιλήνη – Επιστροφή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε βόλτα στην πόλη. Στη συνέχεια συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το λιμάνι  και απόπλους στις 22:30. Άφιξη στην Καβάλα στις 05:40.

Τιμή κατ’ άτομο: 195 €, παιδί έως 12 ετών 135 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

-Τις μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές στο νησί που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Τρεις διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο 3*

-Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

-Ταξιδιωτική ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης.

-ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ :

Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα. Φόρος διανυκτέρευσης όπου καταβάλλεται στο ξενοδοχείο.