ΚΡΗΤΗ 5,6,7,8 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 02 Αυγούστου, 2020 - 12 Αυγούστου, 2020

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού:

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ αεροπορικώς 5, 6 ημέρες

1 η μέρα :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στην όμορφη Κρήτη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Κνωσό, τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης, που ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο Άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, γεύμα και ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για να πιούμε τον καφέ μας στα ξακουστά Ανώγεια, στον Ψηλορείτη το χιλιοτραγουδισμένο βουνό της Κρήτης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2 η μέρα:

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια, γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στη γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο, γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στη Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3 η μέρα :

ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΟΔΕΛΕ Πρωινό και αναχώρηση προς τη Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέζα στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα και καφέ στα γραφικά στενά. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο (ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

4 η μέρα:

ΦΑΙΣΤΟΣ – ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο – ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ- ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Πρωινό και αναχώρηση για τη Φαιστό. Διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στη Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι – σόου με 22 χορευτές. Διανυκτέρευση

5 η μέρα.

ΧΑΝΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ Πρωινό, αναχώρηση για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στα Χανιά. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, τη Μητρόπολη, τη Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζοντας θα πιούμε τον καφέ μας στην εξαιρετικής ομορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, με σήμα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 μ. από την ακτή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση. 6 ημέρα : ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρωινό. Σήμερα η μέρα είναι ελεύθερη στους εκδρομείς για πρόγραμμα της επιλογής τους Μπορούν να κάνουν τις τελευταίες αγορές αναμνηστικών, ή να απολαύσουν το μπάνιο τους, μέχρι την ώρα της πτήσης τους. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και με απευθείας πτήση φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής : Hotel VANISKO 3* με ημιδιατροφή 6 ημέρες Αναχωρήσεις στις 2/8, 30/8 529€ κατ άτομο σε δίκλινο + 35 € φόροι αεροδρομίου Αναχωρήσεις στις 8/8, 14/8, 23/8 549€ κατ άτομο σε δίκλινο + 35 € φόροι αεροδρομίου 5 ημέρες Αναχωρήσεις στις 2/8, 30/8 489€ κατ άτομο σε δίκλινο + 35 € φόροι αεροδρομίου Αναχωρήσεις στις 8/8, 23/8 509€ κατ άτομο σε δίκλινο + 35 € φόροι αεροδρομίου Ώρες Πτήσεων Aegean air Θεσ/νίκη-Ηράκλειο 06.20-07.30 Ηράκλειο – Θεσ/νίκη 19.30-20.45 Περιλαμβάνει : Αεροπορικά εισιτήρια Θεσ/νίκη – Ηράκλειο – Θεσ/νίκη. -Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο – Ημιδιατροφή. -Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. -Συνοδός του γραφείου μας. Επίσημος τοπικός ξεναγός. Ασφάλεια αστικής επαγγελμ. ευθύνης. Φ.Π.Α. Δεν περιλαμβάνει : Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαμονής

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ οδικό-ακτοπλοϊκό 7 ημέρες

Το αντίστοιχο αεροπορικό είναι 5 ημέρες / Από την 2η έως την 6η μέρα.

1 η μέρα :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αναχώρηση από το γραφείο μας αργά το πρωί για Πειραιά δια μέσου Λάρισας και Λαμίας, φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά, και επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση.

2 η μέρα :

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας στην Κνωσό, τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης, που ιδρύθηκε από το μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Γεύμα και ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για να πιούμε τον καφέ μας στα ξακουστά Ανώγεια, στον Ψηλορείτη, το χιλιοτραγουδισμένο βουνό της Κρήτης. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3 η μέρα :

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια, γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στη γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στη Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4 η μέρα :

ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΟΔΕΛΕ Πρωινό και αναχώρηση προς τη Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέτσα στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα και καφέ στα γραφικά στενά. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο (ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

5 η μέρα:

ΦΑΙΣΤΟΣ- ΓΟΡΤΙΝΑ – ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο-ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ Πρωινό και αναχώρηση για τη Φαιστό. Διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στη Φαιστό, τη δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάμανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο.Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι – σόου με 22 χορευτές. Διανυκτέρευση.

6 η μέρα:

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ – ΧΑΝΙΑ Πρωινό και αναχωρούμε για την εξαιρετικής ομορφιάς παραλία της Γεωργιούπολης, με σήμα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 μ. από την ακτή. Συνεχίζουμε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στα Χανιά. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου από Χανιά για Πειραιά. Διανυκτέρευση.

7 η μέρα :

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη στον Πειραιά και αποβίβαση. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ , γεύμα και ξεκούραση επιστρέφουμε στην πόλη μας κατενθουσιασμένοι από το ταξίδι μας.

 

Τιμή συμμετοχής : Hotel VANISKO 3* με ημιδιατροφή ΟΔΙΚΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ 7 ημέρες Αναχ. στις 21/7, 8/9 365€ κατ άτομο +20€ σε καμπίνα ΑΒ4 +55€ σε καμπίνα ΑΒ2 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ 5 ημέρες Αναχ. στις 22/7, 9/9 459€ κατ άτομο + 35 € φόροι αεροδρομίου Ώρες Πτήσεων Aegean air Θεσ/νίκη-Ηράκλειο 06.20-07.30 Ryanair Χανιά – Θεσ/νίκη 21.50-23.10 Περιλαμβάνει : -Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας -Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιά – Ηράκλειο και Χανιά– Πειραιά σε κατάστρωμα -Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. -Ημιδιατροφή -Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. -Συνοδός του γραφείου μας. -Επίσημος τοπικός ξεναγός. -Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α. Δεν περιλαμβάνει : Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαμονής.

 

 

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 8 ημέρες Οδικό – ακτοπλοϊκώς

ΈΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ. ΈΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

1 η & 2η μέρα :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ Αναχώρηση από το γραφείο μας το βράδυ για Πειραιά δια μέσου Λάρισας και Λαμίας. Άφιξη στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ηράκλειο, άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αποβίβαση και με το πούλμαν φτάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3 η μέρα :

ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΚΝΩΣΟΣ – ΑΝΩΓΕΙΑ Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση μας στην Κνωσό, τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης, που ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Γεύμα και ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για τα ξακουστά Ανώγεια, στον Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4 η μέρα :

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια, γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στη γραφική Πλάκα, ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στη Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5 η μέρα :

ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΟΔΕΛΕ Πρωινό και αναχώρηση προς τη Μονή Αρκαδίου. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέτσα στο λιμάνι, όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα και καφέ στα γραφικά στενά. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες και πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο (ζωγράφο) τον EL GRECO. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο. Διανυκτέρευση.

6 η μέρα:

ΦΑΙΣΤΟΣ – ΜΑΤΑΛΑ μπάνιο – ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ – ΑΝΩΠΟΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Πρωινό και αναχώρηση για τη Φαιστό. Διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα). Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και κάνουμε στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στη Φαιστό, τη δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις Σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο.Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στην Ανώπολη για Ελληνοκρητικό γλέντι – σόου με 22 χορευτές. Διανυκτέρευση.

7 η μέρα:

ΧΑΝΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ Πρωινό και αναχωρούμε για τα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιμάνι με το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στα Χανιά. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, τη Μητρόπολη, τη Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα της μέρας μας θα πιούμε τον καφέ μας στην όμορφη παραλία της Γεωργιούπολης, με σήμα κατατεθέν ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα σε απόσταση 200 μ. από την ακτή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8 η μέρα :

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση με το πούλμαν για Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής : Hotel VANISKO 3* με ημιδιατροφή ΟΔΙΚΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ 8 ημέρες Αναχωρήσεις στις 31/7, 22/8 465€ κατ άτομο Αναχωρήσεις στις 6/8, 13/8 485€ κατ άτομο Περιλαμβάνει : -Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας -Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά σε σαλόνια. -Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. -Ημιδιατροφή -Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. -Συνοδός του γραφείου μας. -Επίσημος τοπικός ξεναγός. -Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α. Δεν περιλαμβάνει : Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων. Φόρο διαμονής