ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 6 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 14 Ιουλίου, 2020 - 12 Αυγούστου, 2020

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού:

1 η ημέρα :

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 07.00. Δια μέσω Εγνατίας οδού, και με καθοδόν στάσεις, φτάνουμε στη Λευκάδα. Ακολουθώντας το δρόμο, παράλληλα προς την ανατολική ακτή του νησιού και περνώντας από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα Νικιάνα, Λυγιά, Νυδρί και Σύβοτα, μέσα σε μια υπέροχη διαδρομή , ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, φτάνουμε στο κεφαλοχώρι του Νότου τη Βασιλική. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου για την Κεφαλονιά. Επιβίβαση και αποβίβαση στο γραφικότατο και πιό όμορφο χωριό της Κεφαλονιάς το Φισκάρδο. Παίρνοντας το δρόμο των δυτικών ακτών του νησιού και κατευθυνόμενοι προς νότο θα δούμε τη χερσόνησο του Άσσου με τα παραδοσιακά σπίτια, η μοναδική χερσόνησος με το κάστρο της. Λίγο πιό κάτω η ξακουστή παραλία του Μύρτου. Απέραντο γαλάζιο και πράσινο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2 η ημέρα:

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΑΜΗ Πρωινό. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι. Το αρχαιολογικό μουσείο, το κοργιαλένειο ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, τις καταβόθρες , το φανάρι των Αγ. Θεοδώρων από το 1928, το κάστρο του Αγ. Γεωργίου του 12ου αι., που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1757. Κάνοντας μια διαδρομή μέσα από το βουνό Αίνο-το βουνό με την πλούσια μαύρη Πεύκη- φθάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, που το λείψανο του φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπηλαίο Δρογαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του. Η αίθουσα στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όμως του νησιού συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3 η ημέρα:

ΙΘΑΚΗ – ΛΗΞΟΥΡΙ Πρωινό και αναχωρούμε για την προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη. Από τη Σάμη και παίρνοντας μαζί μας και το πούλμαν θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Ιθάκης το πανέμορφο γραφικό Βαθύ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ θα περιπλανηθούμε στη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Ληξούρι με το άγαλμα του Λασκαράτου να μας υποδέχεται στην πλατεία της πόλης. Διανυκτέρευση.

4 η ημέρα :

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ Πρωινό. Αφήνοντας τον παράδεισο της Κεφαλονιάς παίρνουμε το καράβι για τη Ζάκυνθο, το Φιόρε του Λεβάντε. Αποβίβαση στο βόρειο λιμάνι του νησιού τον Αγ. Νικόλαο. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική βαρκάδα στις ξακουστές γαλάζιες σπηλιές του νησιού. Συνεχίζοντας και κατευθυνόμενοι προς την πρωτεύουσα του νησιού θα σταματήσουμε στην Αναφωνήτρια να δούμε το μοναστήρι όπου μόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Θα θαυμάσουμε από ψηλά το ναυάγιο και θα σταματήσουμε στο Μαχαιράδο, όπου θα προσκυνήσουμε στο ναό της Αγ. Μαύρας, οι καμπάνες του οποίου ακούγονται σε όλο το νησί. Επόμενος σταθμός μας το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια – ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθεροι στην κεντρική πλατεία της Χώρας, την πλατεία Σολομού. Διανυκτέρευση.

5 η ημέρα :

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΛΑΓΑΝΑΣ – ΜΠΟΧΑΛΗ Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη. Προσκύνημα στον Ι. Ναό του πολιούχου και προστάτη του νησιού, Αγίου Διονυσίου. Επίσκεψη στην πλατεία της πόλης που δεσπόζει και το άγαλμα του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολομού και ο ιστορικός ναός του Αγ. Νικολάου, θα δούμε το βυζαντινό μουσείο και το περίφημο μαυσωλείο – μουσείο των Σολομού και Κάλβου -. Αναχώρηση για Λαγανά(περιοχή προστασίας της χελώνας careta-careta) μια από τις πιό τουριστικές περιοχές του νησιού. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύμα εξ ‘ιδίων, και αν το θέλουμε θα επισκεφθούμε προαιρετικά με βάρκες την περιοχή όπου γεννούν οι θαλάσσιες χελώνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και αναχώρηση για μια απογευματινή βόλτα στο λόφο Στράνη, όπου έγραψε ο Δ. Σολομός τον Εθνικό μας Ύμνο και τη Μπόχαλη το μπαλκόνι της Ζακύνθου. Διανυκτέρευση. 6 η ημέρα: ΖΑΚΥΝΘΟ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πρωινό και αναχώρηση. Επιβίβαση στο πλοίο για Κυλλήνη. Άφιξη και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη δια μέσου Ρίου – Αντίρριου. Στάση καθοδόν για γεύμα εξ’ ιδίων, και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής :  Με πρωινό 6 ημέρες Αναχωρήσεις στις 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8, 1/9, 8/9 Hotel KARAVADOS 3* Κεφαλονιά , ARION RESORT 4* Ζάκυνθος με πρωινό 339€ κατ άτομο σε δίκλινο Περιλαμβάνει: Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα Συνοδό του γραφείου µας Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο που αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. Διατροφή. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α. Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής