ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΛΑΜΙΑ -ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 22/10/2020

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 22 Οκτωβρίου, 2020 - 25 Οκτωβρίου, 2020

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 215€

ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ- ΥΠΑΤH Π. ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΒΟΛΟΣ

Αναχώρηση: 22/10/20

1η ημέρα:

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας στις ……… το πρωί για Υπάτη. Αφού επισκεφθούμε την ιστορική γέφυρα του  Γοργοποτάμου, άφιξη στην Υπάτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα, αναχώρηση στη μονή Αγάθωνος όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Βησσαρίωνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για το πανέμορφο Καρπενήσι. Με ενδιάμεση στάση για καφέ συνεχίζουμε για τον Προυσσό (800 μέτρα υψόμετρο) όπου θα επισκεφθούμε το περίφημο μοναστήρι της Π. Προυσιώτισσας, χτισμένο πάνω σε απόκρημνο βράχο. Εκεί θα συναντήσουμε και πολύτιμα κειμήλια καθώς και προσωπικά αντικείμενα του Καραΐσκάκη. Έπειτα θα επισκεφθούμε τα μοναδικής ομορφιάς χωριά, το Μεγάλο και το Μικρό χωριό τα οποία είναι κτισμένα στους πρόποδες του βουνού Καλιακούδα. Επιστρέφουμε στην Υπάτη. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Δελφούς με πρώτη στάση στη Γέφυρα της Αλαμάνας. Εκεί βρίσκεται η προτομή του Αθανάσιου Διάκου. Στις 22 Απριλίου 1821 έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε. Αναφέρεται ότι σουβλίστηκε από τους Τούρκους και κάηκε στις 24 Απριλίου επειδή δεν δέχτηκε την πρόταση του Ομέρ Βρυώνη να τον κάνει ανώτερο αξιωματικό στον οθωμανικό στρατό αν αλλαξοπιστούσε και ασπαζόταν το Ισλάμ. Ο Διάκος αρνήθηκε απαντώντας <<Εγώ Γραικός γεννήθηκα. Γραικός θε να πεθάνω>>. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την ιερά Μονή Δαμάστας που υπήρξε καταφύγιο των αμαρτωλών και κλεφτών και ορμητήριο του Αθανάσιου Διάκου και επισκόπου Σαλώνω Ησαΐα. Στην συνέχεια πάμε να επισκεφτούμε το χάνι της Γραβιάς όπου έδωσε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με τα παλικάρια του την κρίσιμη μάχη. 118 Ήρωες Έλληνες αντιμετώπισαν επιτυχώς 8000 Οθωμανούς υπό του Ομέρ Βρυώνη. Συνεχίζοντας (αν έχουμε χρόνο προαιρετικά) θα επισκεφτούμε το Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στην συνέχεια επίσκεψη στους Δελφούς, όπου οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν <<ομφαλό της Γης… Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Τέλος θα επισκεφτούμε την γραφική Αράχωβα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Βόλο. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και για γεύμα στα περίφημα ουζερί του Βόλου. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος εκδρομής

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΟΙΝ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΓΑ

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο:  215€

Τιμή συμμετοχής με τα Δελτία ΟΓΑ: 50€

Τιμή early booking*: 145€

Διαφορά μονοκλίνου: 30€

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με τουριστικό λεωφορείο
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Υπάτη στο ξενοδοχείο Πριγκιπικόν με πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως
  • Περιηγήσεις & εκδρομές του προγράμματος
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια και τον Φ.Π.Α. της εκδρομής
  • Δημοτικός φόρος διαμονής

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε :

  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.

 Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.