ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 26-12-2019

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 26 Δεκέμβριος, 2019 - 31 Δεκέμβριος, 2019

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού:

Ιεροσόλυμα

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους

6 ημέρες – 5 Διαν/σεις

Αναχώρηση: Πέμπτη 26.12.2019

Επιστροφή: Τετάρτη 31.12.2019

1η ημέρα: Δράμα – Θες/νίκη – Τελ Αβίβ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 4:30 το πρωί, ημέρα Πέμπτη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Θες/νίκης. Πτήση για Τελ Αβίβ – Ισραήλ, άφιξη στις 9:35 το πρωί. Κατά τη μετάβαση προς την Ιερουσαλήμ επισκεπτόμαστε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Λύδα.  Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επίσκεψη στο ναό της Αναστάσεως και όποιο άλλο προσκύνημα προλάβουμε να επισκεφτούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ιεροσόλυμα

Μετά το πρόγευμα και  μέσα στην Αγία Πόλη επισκεπτόμαστε την  Οδό του Μαρτυρίου : ο δρόμος που ακολούθησε ο Χρηστός κρατώντας τον Σταυρό του Μαρτυρίου . Στη συνέχεια θα επισκευούμε το Πραιτώριο, την φυλακή του Αποστόλου Πέτρου , την Προβατική Κολυμβήθρα. Ακολουθώντας το δρόμο προς την Πύλη των Λεόντων , πηγαίνουμε έξω από τα τείχη της Παλαιάς Πόλης και φθάνουμε στον Χείμαρο των Κέδρων : είναι ο τόπος όπου λιθοβολήθηκε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος, επισκεπτόμαστε την ιερά Μονή. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται ο κήπος Γεθσημανής , όπου θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό το Πανσεπτο Μνήμα της Υπεραγίας Θεοτόκου , και πιο νότια τον τόπο της προσευχής και της προδοσίας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ιεροσόλυμα

Μετά το πρόγευμα περνώντας στη σύγχρονη πόλη των Ιεροσολύμων επισκεπτόμαστε την κοιλάδα του Σταυρού όπου και το περίφημο ομώνυμο μοναστήρι, τον Άγιο Συμεών, στο κατά Μόνας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ στη παλαιότερη βασιλική εκκλησία της Παλαιστίνης. Επίσκεψη στη φάτνη των αλόγων, το σπήλαιο των νηπίων, το χωριό των ποιμένων, το μοναστήρι του Αγίου Σάββα και την ιερά μονή του Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα:Βηθανία – Σαραντάριο Όρος

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ιερά Μονή Χοτζεβά, και έπειτα επίσκεψη στην Ιεριχώ, όπου και η συκομορέα του Ζακχαίου. Επόμενη στάση το Σαραντάριο Όρος και την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου.  Επιστροφή στην Βηθανία, για να επισκεφθούμε την Μονή Λαζάρου και να δούμε τον τάφο του Λαζάρου, καθώς το όρος των Ελαιών και τη Μικρή Γαλιλαία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γαλιλαία – Ναζαρέτ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για θα επισκεφθούμε την λίμνη Τιβεριάδα, Θαβώρ – Μεταμόρφωση, καθώς και την Κανά της Γαλιλαίας και τη Ναζαρέτ. Επόμενη στάση μας ο Ιορδάνης ποταμός όπου αν υπάρχει χρόνος θα τελέσουμε συμβολική βάπτιση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ιεροσόλυμα – Αθήνα – Δράμα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση στις 03:00 το πρωί για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πτήση 05:45 για Αθήνα, άφιξη στην Αθήνα 07:40. Πτήση για Θεσσαλονίκη στις 08:50 και άφιξη στη Θεσσαλονίκη 09:45. Επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις .

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Δρομολόγια Πτήσεων

         ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:   Α3 556      26/12 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ  07:25 – 09:30

         ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:    Α3 929      31/12  ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ        05:40 – 07:40

                                        Α3 7108     31/12  ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ     08:50 – 09:45

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Θες/νίκη – Τελ Αβίβ – Αθήνα – Θες/νίκη
 • Αποσκευές 23kg και χειραποσκευή 8kg το άτομο
 • 5 διαν/σεις στα Βηθλεέμ – ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
 • Εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Φόρους αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και το Φ.Π.Α. της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, συν 14€
 • Φιλοδωρήματα 15€ υποχρεωτικά
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Αγ. Σάββα με ταξί

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Για ακυρώσεις έως 41 μέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-21 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 20-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείτε ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
 • Για την συμμετοχή σας απαιτείται προκαταβολή 200€.
 • Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν εξάμηνη ισχύ από την μέρα άφιξης στο Ισραήλ.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

Κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή: 660

Διαφορά μονοκλίνου: 120

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες της εκδρομής χωρίς να παραληφθούν τα προσκυνήματα .

Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος.