ΑΠΟΚΡΙΕΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 28-2-2020

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 28 Φεβρουάριος, 2020 - 02 Μάρτιος, 2020

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 199, και 259€

 Αναχώρηση: 28/02/20                                                                                            

1η ΜΕΡΑ ΔΡΑΜΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί & αναχώρηση για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Εξοχής και μέσω Σόφιας, με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν είσοδος στη Ρουμανία από τη γέφυρα της φιλίας στο Δούναβη. Συνεχίζουμε για Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο. Βόλτα στο ιστορικό κέντρο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη ξενάγηση μας στην πόλη του Βουκουρεστίου. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτίριο Αρτ Νουβώ, «ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρομάν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Καρόλου του 1ου  που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του Κοινοβουλίου, το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, το Πεντάγωνο. Επίσης, θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτίριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες, του γνωστότερου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στη Σινάια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που χτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα,  ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Προαιρετική διασκέδαση σε τοπικό εστιατόριο.

4η ΜΕΡΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΟΦΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα και στη συνέχεια  αναχώρηση για επιστροφή. Διέλευση συνόρων από τη «γέφυρα της Φιλίας». Από εκεί δια μέσω της Σόφιας Μπάνσκο είσοδος στην Ελλάδα. Επιστροφή αργά το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 199 €,  ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 259 € 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο.

* Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4****  με ημιδιατροφή

* Επίσημο Ξεναγό.

* Φ.Π.Α Εντός. *Ασφάλεια Ατομικής & Αστικής Ευθύνης .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

* Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα. *Εισόδους μουσείων & προαιρετικές διασκεδάσεις.

* Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά.

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλείψεις.