ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ SOFIA-BOROVETS-BANSKO 29-2-2020

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 29 Φεβρουάριος, 2020 - 02 Μάρτιος, 2020

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 105€

Αναχώρηση: 29/02/2020

Μέρα 1η:

Συγκέντρωση στο γραφείο μας ώρα 07:00 και αναχώρηση για τα σύνορα Εξοχής (Έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων)συνεχίζουμε παράλληλα με το Νέστο ποταμό και άφιξη και στάση για καφέ στο Bansko, το νεότερο χιονοδρομικό θέρετρο της Βουλγαρίας που άρχισε πρόσφατα να αναπτύσσεται. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 925μ με υψηλότερη κορφή Βίχρεν στα 2914μ. Στη συνέχεια, πάμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Sofia. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 Μέρα 2η:

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την περιήγηση της μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας. Μεγαλώνει αλλά ποτέ δε γερνάει και από το  1879 είναι η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικού στυλ που αντιπροσωπεύεται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμά τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγηση μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό μέγαρο, την εκκλησία Αλεξάντερ Νέφσκι, σύμβολο της πόλης η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμήν των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν όταν το 1878 ο ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Την εκκλησία ονόμασαν Αλέξανδρο Νέφσκι, διότι πιστεύεται ότι πως έσωσε τη Ρωσία το 1240 από τα σουηδικά στρατεύματα. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας. Το τζαμί Banya Bashi αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής με το θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, είμαστε ελεύθεροι στην αγορά της πόλης για καφέ και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Μέρα 3η:

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Borovets. Ελεύθεροι για να χαρείτε το χιόνι στο μεγαλύτερο Χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας με τις άρτιες εγκαταστάσεις για όλους τους σκιέρ. Εδώ μπορείτε να κάνετε βόλτες με τις άμαξες ή να πάτε βόλτα στις κορυφές με το κλειστό τελεφερίκ. Εδώ γεύμα ατομικά στις ταβέρνες που υπάρχουν στην περιοχή. Επιστροφή στην πόλη μας μετά από μια όμορφη διαδρομή κάνοντας στάσεις καθ’ οδόν  για καφέ και ξεκούραση έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος εκδρομής

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 105€

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Σόφια  με ημιδιατροφή (H/B)
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμαΈμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και το Φ.Π.Α. της εκδρομής