Θάσος – Το σμαραγδένιο νησί

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 19 Μαΐου, 2024 - 19 Μαΐου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 30€

ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕ  ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟΣ.

19 ΜΑΙΟΥ 2024

Η Θάσος είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους. Στο μεγάλο αυτό́ σμαραγδένιο νησί́ του βορείου Αιγαίου υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια που διασχίζουν πυκνά δάση, καταλήγουν σε παραλίες με λευκή άμμο.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Το νησί της Θάσου είναι το βορειότερο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται ως Σμαραγδένιο. Το προσωνύμιο αυτό έχει δοθεί λόγω της πλούσιας βλάστησης και των μεγάλων δασικών εκτάσεων τα οποία έχουν καταστήσει τη Θάσο πανέμορφο τουριστικό προορισμό. Ελιές, πεύκα, πλατάνια, έλατα, φλαμουριές, κέδρα, κρανιές και άλλα ήμερα και άγρια δένδρα καλύπτουν τους μικρούς κάμπους μέχρι τις κορφές των βουνών. Είναι με διαφορά το πιο πράσινο νησί όλης της Ελλάδας. Το νησί είναι κατάφυτο και η ξυλεία αποτελεί ένα από τα κύρια εισοδήματα των Θασίων όπως επίσης και ο τουρισμός. Οι κάτοικοι ασχολούνται επίσης και με την ελαιοπαραγωγή, τη μελισσοκομία, την οινοποιεία και την εξόρυξη μαρμάρων. Το λευκό μάρμαρο της Θάσου είναι αρκετά γνωστό και εντυπωσιακό καθώς μετράει πολλούς αιώνες ύπαρξη.
 • Ο Θεολόγος είναι ένα παραδοσιακό γραφικό χωριό με πλακόστρωτα στενά δρομάκια και μακεδονική αρχιτεκτονική. Χαρακτηρίστηκε πολιτιστική πρωτεύουσα και από τότε θεσπίστηκαν προδιαγραφές ως προς την αρχιτεκτονική των σπιτιών.
 • ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ
 • Μια δημοφιλής διαδρομή μήκους 3.5χλμ σου συστήνει την αρχαία πόλη της Θάσου, επάνω στην οποία χτίστηκε ο Λιμένας. Με αφετηρία το ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ(στα αρχαία χρόνια προστατευόταν από δύο στρογγυλούς πύργους) θα περάσεις το ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ (ένα όμορφο, διώροφο κτήριο από τον 19ο αιώνα, το οποίο χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις), αλλά και την ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ  (από τον 5ο αιώνα π.Χ.). Από αυτό το σημείο το πεζοπορικό μονοπάτι ακολουθώντας το περίγραμμα του καταπράσινου ακρωτηρίου περνά από το μικροσκοπικό ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΩΝ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (με εκπληκτική θέα στη θάλασσα) και το αρχαίο θέατρο της Θάσου, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το περίφημο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Στη συνέχεια της διαδρομής θα συναντήσεις τα ερείπια της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ (στα 137μ με υπέροχη θέα και ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα), όπως επίσης το ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑ. Κάπου εδώ πολλοί επιστρέφουν στον ΛΙΜΕΝΑ ακολουθώντας το ίδιο δασικό μονοπάτι. Αν εσύ πάλι ψήνεσαι για περισσότερη πεζοπορία στη Θάσο, μπορείς να ολοκληρώσεις μια κυκλική διαδρομή που επίσης επιστρέφει στο λιμάνι, περνώντας από την ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΛΗΝΟΥ, το ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ και το ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ. Εμείς σου λέμε πάντως ότι η απόσταση είναι η ίδια, ενώ ό,τι και αν επιλέξεις τελικά η διαδρομή σου θα ολοκληρωθεί στο ίδιο σημείο: την ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ, εκεί που χτυπούσε η καρδιά της Θάσου στην αρχαιότητα, ακριβώς επάνω από το παλιό λιμάνι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

 • Αναχώρηση από το γραφείο μας 07.00.μ.
 • Άφιξη στην Κεραμωτή και απόπλους για το Λιμένα της Θάσου.
 • Άφιξη στο Λιμένα. Πεζοπορία στον ΑΡΧΑΙΟ Λιμένα περίπου 2 -2,5 ώρες.
 • Χρόνος για καφέ στο καφέ «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» .
 • Συνεχίζουμε στο μοναστήρι του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ- ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
 • Το μεσημέρι άφιξη στο παραδοσιακό χωριό ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Βόλτα στα καλντερίμια του χωριού
 • Επίσκεψη στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και στους καταρράκτες της ΚΕΦΑΛΟΓΟΥΡΝΑΣ.
 • Ελεύθερος χρόνος για φαγητό (προαιρετικά) στο ΘΕΟΛΟΓΟ και ξεκούραση.
 • Επιστροφή στο ΛΙΜΕΝΑ και απόπλους για ΚΕΡΑΜΩΤΗ.
 • Άφιξη στην Κεραμωτή και επιστροφή στην πόλη μας γύρω στις 21.30μ.μ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΕΛ ΔΡΑΜΑΣ

Αρ. ΜΗ.ΤΕ 0101Ε60000007501

ΤΗΛ: 25210-58168/6972269023/Υπεύθυνη εκδρομής: Μιχαηλίδου Έλσα

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: 30€