Αμμουλιανή – Ουρανούπολη

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 14 Ιουλίου, 2024 - 14 Ιουλίου, 2024

Τοποθεσία Αναχώρησης:

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 23€

  • Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07:00 το πρωί και αναχώρηση για Τρυπητή όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε στο νησάκι της Αμμουλιανής.
  • Επιστροφή στην Ουρανούπολη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.
  • Αναχώρηση το απόγευμα.

Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Έχει έκταση περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Παλιότερα ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου ενώ μετά το 1925 έγινε τόπος εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων. Οι περισσότερες παραλίες της είναι αμμώδεις. Ακόμα είναι ιδανική για όσους λατρεύουν το ψάρεμα αφού στα καταγάλανα νερά της υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υδρόβιας ζωής. Ελεύθερος χρόνος στην παραλία για μπάνιο. Το μεσημέρι θα πάρουμε πάλι το καράβι για το λιμάνι της Τρυπητής και θα κάνουμε μια στάση στην Ουρανούπολη για φαγητό και βόλτα. Επιστροφή το βράδυ την πόλη μας.

  • Το μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, η Αμμουλιανή έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για “ανεξάρτητους” ταξιδιώτες!

Το νησί της Αμμουλιανής μοιάζει με έναν επίγειο παράδεισο με χαμηλούς λόφους και ελαιόδεντρα και με απίστευτα εξωτικές παραλίες με κρυστάλλινα τιρκουάζ νεράΈνας πραγματικά παράδεισος 4,5 χιλ που κρύβει πολλά μυστικά. Το χωριό της Αμμουλιανής είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι με πανέμορφες κεραμιδένιες σκεπές, αυλές γεμάτες ανθισμένα λουλούδια και μικρά σοκάκια για να κάνετε τη βόλτα σας.