ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ κρουαζιέρα Βοσπόρου & Πριγκιποννήσια 4ήμερη

Ημέρα αναχώρησης και Επιστροφής: 16 Φεβρουάριος, 2018 - 19 Φεβρουάριος, 2018

Τοποθεσία Αναχώρησης: ΔΡΑΜΑ

Διαθέσιμες Θέσεις:

Τιμή Ταξιδιού: 150€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ16/02/18

 1η μέρα :

Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση στις 04:30 το πρωί . Διέλευση από τα σύνορα, έλεγχος διαβατηρίων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα. Συνεχίζουμε για Κωνσταντινούπολη με μια στάση στην Ρεδαιστό για καφέ και ξεκούραση στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την πανέμορφη Πόλη μας με πρώτη στάση για ξενάγηση στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής το  Μπαλουκλί με τα θρυλικά μισοτηγανισμένα ψάρια  το αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών στην συνέχεια πηγαίνουμε στην κλειστή αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση .

*Σας προτείνουμε μια προαιρετική απογευματινή κρουαζιέρα στον Βόσπορο  (τιμή ανά άτομο 15€). έτσι ώστε να δούμε και να ακούσουμε για τα μεγαλύτερα μνημεία της  Πόλης εν πλώ  με τους φωτισμούς και τα χρώματα να εναλλάσσονται από μνημείο σε μνημείο καθώς  πέφτει το σκοτάδι

2η μέρα :

 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μια προαιρετική επίσκεψη στα Πριγκιπόννησα. Αφού περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου με την μοναδική θέα, περνάμε στην Ασιατική Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου θα πάρουμε και το καραβάκι για τα Πριγκιπόννησα. Πρώτη στάση το νησί της Χάλκης, με την ομώνυμη Θεολογική σχολή, τους πνευματικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στην βιβλιοθήκη της με τα 130.000 βιβλία. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκιπο, το πιο όμορφο από τα νησιά, παραθεριστικό κέντρο των Κωνσταντινουπολιτών. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα με τα παιτόνια και γεύμα ατομικά στις ψαροταβέρνες με την καταπληκτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ. Προαιρετική βραδινή έξοδος.

3η μέρα :

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε την ημέρα μας με μια ξενάγηση που θα μας χαρίσει εικόνες νοσταλγίας και μνήμης και ίσως και κάποιο ρομαντισμό. Πρώτη μας στάση στον Ιππόδρομο και την Στήλη των Όφεων, όπου θα έχουμε την εντύπωση ότι ξαναζωντανεύουν οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες του Βυζαντίου. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο Οβελίσκος του Μέγα Θεοδοσίου, η Στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, η Κρήνη του Γουλιέλμου, το Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ και το Βασιλικό Υδραγωγείο. Ακολουθεί η Αγία Σοφία, ο κολοσσιαίων διαστάσεων Ναός, ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών και σημείο αναφοράς της Χριστιανοσύνης. Ακολουθεί επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά με τα χιλιάδες μπαχάρια, μυρωδικά, αλμυρά και γλυκά που θα σας ενθουσιάσουν. Ακολουθεί η σκεπαστή αγορά Καπαλί Τσαρσί, όπου θα δυσκολευτείτε να δείτε και τα 4.500 καταστήματα με τα χρυσαφικά, τα δερμάτινα, τα χαλιά και τα διάφορα είδη δώρων. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετικό γλέντι με ORIENTAL, ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό. Διανυκτέρευση.

4η μέρα :

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για προσκύνημα στο Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά πρωτοακούστηκε ο Ακάθιστος Υμνος και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, μέσω Ραιδεστού, όπου θα κάνουμε την τελευταία στάση για φαγητό. Αφιξη στα σύνορα. Διατυπώσεις συνόρων και φθάσαμε το βράδυ στην πόλη μας.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Την μεταφορά σας με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.
  • Πρωινό ημερησίως σε μπουφέ.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Το Φ .Π .Α . της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων -Εισιτήρια για τα Πριγκιποννήσια (15€) – Εισιτήρια για τον Βόσπορο (15€) – Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα – Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 150,00  το άτομο

Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.